Nieuws

  Home » Nieuws

Op 2e Paasdag, maandag 2 april 2018, organiseert IJsvereniging Pijnacker voor de 20ste keer de Duijvestijn Tomaten Paasloop, een begrip in Pijnacker. Duijvestijn Tomaten is al jaren hoofdsponsor en ook dit jaar verbinden wij met trots onze naam weer aan dit sportieve evenement. De Duijvestijn Tomaten Paasloop is een trimloop in de omgeving van Pijnacker-Nootdorp over 3, 5, of 10 Engelse mijlen. Voor de jeugd is er de “Soete Suikerbol Run”, in de categorieën jongen en meisjes t/m 10 jaar en van 11-14 jaar. De afstand is één Engelse mijl, ongeveer 1,6 kilometer. AanvangstijdenDe start en finish van alle afstanden is bij de Tinteltent; het clubgebouw van IJsvereniging Pijnacker aan de sportlaan 17, 2641 AZ in Pijnacker

  • De start van de Soete Suikerbol Kinderloop is om 10.15 uur
  • De start van de overige afstanden is om 11.00 uur.
 Doe je ook mee? Schrijf je dan in vóór 31 maart 2018Inschrijven voor de Duijvestijn Tomaten Paasloop kan via Inschrijven.nl.Kosten zijn € 2,50 voor de kinderloop en € 8,50 voor alle overige afstanden. Loop je niet mee? Kom dan gezellig kijken. Graag tot ziens! [caption id="attachment_3448" align="alignnone" width="300"] Duijvestijn Tomaten Paasloop 2017[/caption][caption id="attachment_3454" align="alignnone" width="300"] Duijvestijn Tomaten Paasloop 2017[/caption]

Lees meer →

Vanaf maandag 8 januari tot en met donderdag 11 januari staat Duijvestijn Tomaten samen met Van Gelder Groenten en Fruit op de Horecava beurs met een stand in het nieuwe paviljoen: Van Bron tot Bord in Nederland. Doel van dit themapaviljoen is het promoten van het gezonde Nederlandse (streek)product en het verhogen van het culinaire imago van Nederland. Lokale en duurzame producten uit de Nederlandse provincies staan hier centraal. Thema dit jaar is de blik naar de toekomst: Future Farming. Duurzame tomaten Op onze stand kom je meer te weten over onze visie op de toekomst en de duurzame wijze waarop wij onze tomaten en tomaten producten produceren (onder andere door middel van aardwarmte) en hoe wij onze reststromen verwaarden (onder andere door middel van biobased verpakkingen op basis van tomatenstengels). Daarnaast is er uiteraard de mogelijkheid om onze heerlijke, met aardwarmte gedroogde tomaten en tomenades te proeven. Proeven in de Foodhal Het paviljoen Van Bron tot Bord in Nederland is te vinden in Hal 7 op de Horecava in de Rai Amsterdam. In het paviljoen kunnen horeca professionals hun kennis vergroten over gezonde lokale producten en proeven hoe veelzijdig het aanbod is van streekproducten uit alle 12 provincies. Kom ook proeven!  

Lees meer →

Ted Duijvestijn van Duijvestijn Tomaten in Pijnacker is de winnaar van de Kees van der Helm award 2017 van VNO-NCW Oostland. Dat werd onlangs bekendgemaakt tijdens de eindejaarsbijeenkomst van VNO-NCW. 
Het thema van de award was dit jaar ‘Maatschappelijk betrokken ondernemer’. Volgens de jury paste tomatenteler Ted Duijvestijn van Duijvestijn Tomaten uit Pijnacker hier het beste bij. Gijs van der helm: "Ted geeft anderen kansen, is gericht op de toekomst en op samenwerking. Stelt zich in dienst van anderen, is een doener en ziet ook een klein succesje als succes”. Verborgen parelAls maatschappelijk betrokken ondernemer gaat Ted, naast zijn werkzaamheden als ondernemer, regelmatig - via een stichting - fietsen met verslaafden en voormalig gedetineerden. Ook is hij actief bij de lokale Lionsclub en zit hij in de besturen van diverse organisaties die de regio economisch vooruit willen helpen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk proberen te helpen. Een man die graag op de achtergrond blijft en door de jury een ‘verborgen parel’ werd genoemd. Naast Ted waren andere genomineerden: Cees van der Meij - directeur van Royal Lemkes te Bleiswijk - en Marc van Buijtene, algemeen directeur bij Van Vliet Contrans in Pijnacker. Kees van der Helm award
De De Kees van der Helm award werd vorig jaar ingesteld door VNO-NCW Oostland ter nagedachtenis aan de veelzijdige en succesvolle ondernemer Kees van der Helm, tevens de grondlegger van VNO-NCW Oostland. De Kees van der Helm Award zal ook volgend jaar weer worden uitgereikt. Centraal staat dan ‘vernieuwer’.

Lees meer →

Op 8 november waren ruim 140 bezoekers uit de foodsector en aanverwante sectoren aanwezig op het event ‘Rotterdam zoekt food startups’ in de Rotterdam Science Tower. Rotterdam Food Cluster streeft door het verbinden van deze uiteenlopende groep, bestaande uit studenten, starters, groeiers en gevestigde ondernemers, ernaar de innovatie binnen de foodsector te bevorderen. Peter Duijvestijn van Duijvestijn Tomaten liet als één van de gastsprekers zien hoe zij innoveren en nieuwe markten betreden door het opzetten van startups in samenwerking met andere ondernemers. De belangrijkste tip die Peter Duijvestijn  meegeeft: ‘Doe het niet alleen, maar werk samen.’ Op een aantal gebieden zet Duijvestijn in op duurzaamheid en innovatie. Zo verbruikt Duijvestijn meer CO2 dan ze uitstoot en gebruikt ze aardwarmte in plaats van gas om de kas mee te verwarmen. Het zelfbedachte concept – ID kas, een kas met dubbel glas – bespaart 20% water en 50% energie. Reststromen opwaarderen doet Duijvestijn door van tomatenstengels bioplastic en karton te maken. ‘Over 10 jaar produceren we geen tomaten meer!’, stelt Peter Duijvestijn. Dit toont aan hoeveel Duijvestijn met innovatie bezig is. ‘Zo hebben we nieuwe producten ontwikkeld: ovengedroogde tomaten en een groentespread. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden om vanille te telen in Nederland en/of we een traditioneel Chinees medicijn tegen diabetes, bittergourd, kunnen produceren. Dit zijn een aantal startups waarmee we nieuwe markten betreden,’ aldus Duijvestijn. Bron: https://www.rotterdamfoodcluster.com/2017/11/16/startups-en-grownups-samen-nog-succesvoller 

Lees meer →

Drie regionaal bekende ondernemers zijn tijdens het Miljoenenontbijt van VNO NCW Oostland genomineerd voor de Kees van der Helm Award, genoemd naar de twee jaar geleden vrij plotseling overleden grondlegger van VanderHelm Bedrijven. Vorig jaar was het thema inspiratie en nu is het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Genomineerd zijn: Cees van der Meij van Royal Lemkes in Bleiswijk, Marc van Buijtene van Van Vliet Contrans en de Milieu Express en Ted Duijvestijn van Duijvestijn Tomaten in Pijnacker. Deze drie ondernemers zijn volgens jurylid Gijs van der Helm zoon en opvolger van Kees alle drie op hun eigen manier maatschappelijk verantwoord bezig als ondernemer. Cees van der Meij  niet aanwezig heeft zelfs een uitgesproken interessante visie op het leven, vertelde Gijs. Royal Lemkes was onlangs de gastheer van 10.000 mensen die meededen aan de Ride for the Roses. Marc van Buijtene en Ted Duijvestijn doen naast het leiding geven aan hun bedrijf als persoon en als onderneming van alles buiten het eigenlijke werk. Ted gaat via een stichting fietsen met verslaafden en voormalig gedetineerden. Hij is actief bij de lokale Lionsclub en zit in de besturen van diverse organisaties die de regio economisch vooruit willen helpen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk proberen te helpen. Ook Marc doet van alles buiten het eigenlijke ‘afvalverwerkingswerk’ van de bedrijven waar hij leiding aan geeft. Van Vliet steunde jaren lang een wielerploeg en helpt ook wielerverenigingen zoals de Toerclub Pijnacker. Van Vliet en de Milieu Express doen heel veel aan sponsoring. Marc deinst er ook niet voor terug om bij de Kraaienrit ” waarbij mensen met een verstandelijke beperking een rondrit maken in toeterende vrachtwagens ” als claxonnerend chauffeur in de cabine plaats te nemen. De jury gaat de ondernemers bezoeken en later dit jaar volgt de bekendmaking van de winnaar. Bron: https://www.telstar-online.nl/nieuws/actueel/86590/genomineerd-voor-kees-van-der-helm-award-?redir 

Lees meer →

Contact