Nieuws
Laatste nieuwsberichten

Alles uit de kas(t)
Covershoot in onze demo-kas met TV-kok Sharon de Miranda voor het magazine Served (Bidfood). In datzelfde nummer een inspirerend interview met Peter Duijvestijn over duurzaamheid en kwaliteit.

Pilot méér biodiversiteit in en om de kas
Duijvestijn Tomaten is samen met de WUR, Greenport West-Holland, de provincie Zuid-Holland en 3 collega telers afgelopen seizoen gestart met de pilot “méér biodiversiteit in en om de kas”. Doel

Duijvestijn maakt impact met het hergebruik van tomatenstengels
Op het gebied van biobased verpakken komen er steeds meer nieuwe initiatieven bij. Een al langer bestaand project is verpakkingen gemaakt van de reststromen van tomatenstengels en bladeren door Duijvestijn

Nieuwe corporate Video Duijvestijn Tomaten
De afgelopen jaren is ons bedrijf gegroeid. Niet alleen in omvang, maar ook in professionaliteit. Met een nieuwe generatie die de toekomst van ons bedrijf zal gaan bepalen. We zijn

Nieuwe uitdaging Ted Duijvestijn
Afgelopen 1 mei heeft Ted Duijvestijn afscheid genomen van zijn operationele werkzaamheden bij Duijvestijn Tomaten. Na meer dan 40 jaar zijn ziel en zaligheid in het bedrijf te hebben gelegd

The Telegraph: Dutch tomato farm might just solve global food crisis
The world will need to feed 10 billion people over the next century. A greenhouse in Holland could hold the key to that. De Britse krant The Telegraph, schreef een

Minister Staghouwer op bezoek bij Duijvestijn Tomaten
Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Henk Staghouwer kwam op bezoek om te kijken naar de manieren waarop wij verduurzamen en om van gedachten te wisselen over de gezamenlijke kansen

Hernieuwde vergunning aardwarmtewinning
Vanuit onze aardwarmte-installatie winnen wij vanaf 2011 aardwarmte. Deze duurzame, hernieuwbare warmte wordt gebruikt als warmtebron in onze tomatenkassen (in totaal 24,6 hectare kasoppervlak). Vergunningen en het winningsplan Aardwarmtewinning is

Onze tomaten veelal duurzamer dan biologisch gekweekte
Hollandse tomaten uit een hightech kas blijken veelal duurzamer te zijn dan biologische gekweekte, concludeert De Financiële Telegraaf. “Er zou ook een keurmerk duurzaam moeten komen”. (Premium artikel)

Functionele biodiversiteit kan de glastuinbouw meer waarde opleveren
Ted Duijvestijn: “Functionele biodiversiteit kan het glastuinbouwcluster juist meer waarde opleveren. Als we toekomstbestendig willen zijn, dan moeten we werken aan maatschappelijke verdienmodellen.”

Tomaat Americain winnaar Gezonde Innovatie Awards
Uit ruim 150 aanmeldingen is de Tomaat Americain van Groentegoed verkozen tot winnaar van de eerste editie van de Gezonde Innovatie Awards! Alle juryleden waren enthousiast over Groentegoed Tomaat Americain.

Techniek loodst tomatenbedrijf naar circulair
Duijvestijn Tomaten in Pijnacker is voortrekker in de duurzame glastuinbouw en wil zijn processen circulair maken met behulp van technologie. In het nieuwe kassencomplex van 10 hectare neemt het bedrijf