Nieuws
Laatste nieuwsberichten

Tweede fase LED-optimalisatie van start bij Duijvestijn Tomaten
Na het succes van onze eerste LED-optimalisatieproef zijn wij samen met Ledgnd en Gavita International gestart met een tweede onderzoeksfase. De resultaten van de eerste proef werden tijdens de GreenTech in

Zorgvuldig omgaan met water gaat verder dan het voorkomen van lozingen en verspilling
General manager Jonne Versteeg en teeltmanager Richard Enthoven van Duijvestijn Tomaten hebben hun handen vol nu aan de teeltwissel. Een periode waarin de kassen leeg worden gehaald en installaties en

Duijvestijn Tomaten in National Geographic serie: Engineering Europe
Zaterdag 27 september 2025 is de nieuwe National Geographic-serie Engineering Europe in Nederland in première gegaan en wij zijn trots dat de allereerste aflevering deels bij ons is opgenomen! Tekst

Kennissessie Agrolux, Ledgnd & Duijvestijn Tomaten GreenTech 2025
Wie overstapt op LED-verlichting in de kas, moet niet alleen de lampen vervangen, maar ook zijn manier van telen. Dat was de rode draad tijdens een kennissessie op GreenTech, waar plantenfysioloog Kees Weerheim (Ledgnd) praktijkinzichten

Circulariteit is altijd afweging tussen kosten, baten en impact
Circulariteit draait voor Duijvestijn Tomaten om het minimaliseren of hergebruiken van reststromen, tot er helemaal geen afval meer is. Projectmanager Kim Oosterom: “We gebruiken onze reststromen zelf of ze worden

Onboarden; sluitstuk of startpunt?
Bij Glastuinbouw Nederland zijn we altijd op zoek naar inspirerende verhalen. Deze keer ga ik, Ingrid Blom, themaspecialist Arbeid, in gesprek met Duijvestijn Tomaten. Zij zijn namelijk erg succesvol in

Twintigers maken blueprint voor kas van morgen
Bij Duijvestijn Tomaten hebben de gebroeders Duijvestijn een stapje opzij gezet. Aan het roer als algemeen directeur staat sinds dit jaar de 28-jarige Jonne Versteeg, En in zijn managementteam is

De tomatenkas in Pijnacker moet een blauwdruk worden voor telers in de rest van Europa
Duijvestijn Tomaten loopt al jaren voorop als het gaat om groene innovatie. Hoe een familiebedrijf een duurzame tomatengigant werd. Lees het hele artikel op NRC.nl (premium artikel)

Duijvestijn Tomaten en The Flavour Farm versterken groeiambities
Duijvestijn Tomaten en The Flavour Farm kondigen een reeks organisatorische wijzigingen aan die gericht zijn op het versterken van duurzame ambities en het creëren van nieuwe mogelijkheden. Beide partijen zijn

Tomaten telen onder full LED vraagt om een andere teeltstrategie
Twee tomatenbedrijven delen hun eerste ervaringen met het telen onder full LED, waarbij de een gebruik maakt van ontvochtiging en de ander niet. Welke effecten zien de bedrijven van het

Duijvestijn Tomaten vertrouwt op weegsystemen en camera’s
In de onderzoekslocatie Next van Duijvestijn Tomaten is veel nieuwe technologie verwerkt en worden nieuwe tools voor datacollectie beproefd. De plantsensoren waar het bedrijf drie jaar geleden ervaring mee opdeed,

Duijvestijn Tomaten wordt onderdeel van The Flavour Farm (Cibus Capital) en vormt basis voor Europees netwerk in duurzame groenteproductie
Met het onderbrengen van Duijvestijn Tomaten binnen The Flavour Farm breekt er voor het bedrijf een nieuwe fase aan. Het is de eerste stap in de opbouw van een Europees