Duijvestijn Tomaten faciliteert Deep Branch, een Britse start-up, bij de productie van duurzame eiwitten onder naam ‘Carbon Craft’ project. Het project is gericht op het ontwikkelen van innovatieve manieren om CO2 om te zetten in hoogwaardige eiwitten. Het idee achter het project is om de CO2-uitstoot van industriële processen te verminderen en tegelijkertijd een duurzame voedselbron te creëren. Een missie die Duijvestijn Tomaten vanuit haar kernwaarden van harte ondersteunt.
MPU
Duijvestijn Tomaten heeft Deep Branch geholpen bij het opzetten van een mobiele proefinstallatie (MPU) door onder andere ruimte en faciliteiten beschikbaar te stellen op het terrein van Duijvestijn Next. Deep Branch heeft zo uitgebreide tests uit kunnen voeren met CO2 dat via de OCAP pijpleiding naar onze kassen wordt getransporteerd. Onlangs is deze MPU succesvol in bedrijf genomen en zijn de eerste eiwitten uit CO2 geproduceerd. De ingebruikname van de MPU is een cruciale stap in de commercialisering van de technologie.
Verduurzamen voedselketen
Het project zit nog in de ontwikkelingsfase, maar de veelbelovende resultaten zijn een belangrijke stap in de richting van een duurzamere voedselproductie. Duijvestijn Tomaten vindt het belangrijk om bij te dragen aan het verduurzamen van onze voedselketen. Het ondersteunen van bedrijven als Deep Branch die deze visie delen en daar innovatieve oplossingen voor hebben, past daarbij. We zijn trots dat we een bijdrage hebben kunnen leveren en wensen Deep Branch veel succes de komende periode met het opschalen van de productie. We zullen ze met veel interesse blijven volgen.
Lees hier het persbericht van Deep Branch over de succesvolle ingebruikname van de MPU:
Deep Branch validates its technology using industrial-grade gases, moving a step closer to commercialisation
Deep Branch
Deep Branch is een Brits bedrijf dat zich richt op de productie van duurzame eiwitten en heeft als missie om deze toegankelijk te maken voor de wereldwijde voedingsindustrie.
Carbon Craft Project
Het Carbon Craft Project maakt gebruik van microben die CO2 en waterstof omzetten in eiwitten. Deze eiwitten zijn van hoge kwaliteit en kunnen worden gebruikt als ingrediënten voor diervoeding en de voedselindustrie en bieden een duurzaam alternatief voor traditionele eiwitbronnen.
OCAP
OCAP staat voor “Ontwikkeling en CO2 Afvang en -opslag Project” en is een initiatief dat in 2005 werd gestart door een aantal Nederlandse bedrijven om CO2 die door industriële processen wordt uitgestoten af te vangen en op te slaan. Een van de belangrijkste projecten van OCAP is de pijpleiding die CO2 transporteert van de Rotterdamse haven naar het kassengebied, waaronder naar de kassen van Duijvestijn Tomaten.