Tomaat Americain winnaar Gezonde Innovatie Awards

Uit ruim 150 aanmeldingen is de Tomaat Americain van Groentegoed verkozen tot winnaar van de eerste editie van de Gezonde Innovatie Awards!

Alle juryleden waren enthousiast over Groentegoed Tomaat Americain. Coosje Dijkstra (VU) vertelt waarom dit product de top-drie aanvoert: “Het product en de verpakking zien er aantrekkelijk uit. Mijn vriend en ik aten het in één keer op.” Collega-jurylid en WUR-onderzoeker Jenneke Heising vult aan: “Het is een lekker hartig broodbeleg met gezonde ingrediënten. De geredde tomaten zijn een plus.”

Met maar liefst 15.000 stemmen kozen consumenten hun favorieten. Vervolgens bepaalde de vakjury, bestaande uit een breed samengestelde groep experts uit de praktijk en de wetenschap, in goed overleg de jurywinnaars. Daarbij keek ieder jurylid vanuit zijn eigen expertise.

De Gezonde Innovatie Awards is een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon.

De Tomaat Americain is onder andere verkrijgbaar bij supermarkten PLUS, SPAR en DekaMarkt, Rechtstreex, Landmarkt en Crisp.

Bron: Gezonde Innovatie Awards