Duijvestijn Tomaten wint Ranking the Grower

 

Duijvestijn Tomaten is winnaar geworden van Ranking the Grower 2020 in de categorie groenten. De award voor ‘De meest Ondernemende Teler’ werd gisteren uitgereikt door organisator en uitgever Jacco Strating van KAS Magazine. Samen met sponsors Svensson en Paprika Tasty Radio overvielen zij afgelopen dinsdag het bedrijf met een klein privéfeestje.

 

De jury prees Duijvestijn Tomaten met name vanwege haar maatschappelijke betrokkenheid, alle inspanningen op het gebied van duurzaamheid en het verbinden van netwerken en organisaties. 

‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen lijkt het uitgangspunt te zijn bij alles wat Duijvestijn Tomaten uit Pijnacker doet, meent de jury. Of het nu gaat om duurzaamheid, energie en water, het opleiden van personeel of het verwaarden van reststromen. Ted Duijvestijn: “Zonder maatschappelijk draagvlak, geen ondernemerschap en geen bestaansrecht”. Dat is de spijker op zijn kop. In alles is Duijvestijn Tomaten gericht op waardecreatie. Van buiten naar binnen kijken en uitdragen waar je voor staat,’ aldus het juryrapport.

 

De vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers uit de sector, boog zich over alle inzendingen en kwam tot een ranking in drie categorieën: groenten, potplanten en bloemen. Er was ook een categorie overige, maar daar scoorden drie bedrijven even hoog, waardoor zij alle drie een eervolle vermelding kregen.

 

Bekijk hier de volledige uitslag

 

De telersverkiezing Ranking the Grower is een initiatief van KAS Magazine en wordt mede mogelijk gemaakt door Svensson, Van Iperen en Paprika Tasty Radio.