Ted Duijvestijn verkozen tot beste praktijkopleider

Tomatenteler Ted Duijvestijn uit Pijnacker is uitgeroepen tot beste praktijkopleider van de provincie Zuid-Holland op het gebied van voedsel, groen en gastvrijheid. Dat meldt de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

De prijs is ingesteld door het ministerie van Onderwijs. Daarmee wordt het belang onderstreept van het praktijkonderwijs voor de bijna 500.000 mbo-studenten in Nederland. Goede praktijkbegeleiders kunnen daarbij  het verschil maken. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Ted Duijvestijn is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk. Op de werkvloer leren ze praktische en sociale vaardigheden en krijgen ze een goed beeld hoe werken in de praktijk er aan toe gaat. Bovendien ervaren ze op deze manier hoe divers en uitdagend de tuinbouwsector is. Dat is hard nodig want door de krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om toekomstige medewerkers zo vroeg mogelijk aan ons bedrijf te binden. Andersom leren wij ook van hen. Ze brengen nieuwe inzichten en kennis en een frisse blik mee.”

1600 voordrachten
De SBB helpt studenten aan een praktijkopleiding met uitzicht op een baan. Dankzij de samenwerking kunnen bedrijven ook in de toekomst beschikken over de vakmensen die ze nodig hebben. Greenport West-Holland, waar Duijvestijn ook bestuurslid is, zegt trots te zijn op de nominatie van deze actieve tuinbouwondernemer uit de regio. In totaal ontving de jury 1600 voordrachten. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Bron: AD