ID Kas®

  Home » ID Kas®

ID Kas® – Duurzaam… voor een gezondere wereld

Speciaal voor de ontwikkeling van nieuwe tomatenrassen en energiebesparende teeltmethodes ontwierpen we een compleet nieuw en revolutionair kasconcept concept: ID Kas®.

 

De volledig nieuwe constructie maakt het mogelijk om meer licht toe te laten dan de tot nu toe gebouwde kassen. Door de enorme isolatiecapaciteit is het mogelijk om 60% energie te besparen, laagwaardige warmte, afkomstig uit een aardwarmtebron of acquifer, toe te passen en een hogere productiviteit te realiseren.

 

De ID kas® is het eerste hightech concept voor een circulair teelsysteem. In dit research center worden nieuwe rassen uitvoerig getest op resistenties, houdbaarheid en veerkrachtigheid.
 

 

 

 

 

 

 

 

Het ID Kas® concept

 

Het kasdek en de gevels zijn uitgevoerd in gecoat dubbel glas voor een betere isolatie. In het dek is insectengaas verwerkt. De kleine doorlopende luchtramen openen vanuit de nok. Hierdoor heb je geen last van ‘voor en tegenlucht’, kun je luchten met veel kleinere openingen en ontstaat er geen schaduw op de zuidkant van de kas. Het luchtraam bevat een regelsysteem om, vooral in het begin, nauwkeuriger te kunnen regelen. De scherminstallatie loopt van goot naar goot voor meer licht, zodat het schermpakket onder de goot opgeborgen kan worden. De staalconstructie bevat geen kasspanten en heeft een variabele vakmaat. Het ophangsysteem van de teeltgoten is nieuw en de gevelconstructie biedt ruimte om de luchtbehandelingkasten te integreren. Daarnaast krijgt de kas een klimaatinstallatie waarmee het mogelijk is om de kas met de inzet van laagwaardige warmte op temperatuur te houden. Ontvochtigen kan met behulp van de luchtbehandelinginstallatie. De volledige integratie van alle technieken maakt het mogelijk om in de ID Kas® optimaal te telen.

 

Samenwerking

De ontwikkeling en bouw van de ID Kas® komt, naast de innovatieve en ondernemende inzet van Duijvestijn Tomaten en Technokas, mede tot stand door de financiële ondersteuning van EZ (MEI regeling) en de beschikbaar gestelde gelden van het DIT fonds van de Rabobank.

 

De investering in dit project is mede mogelijk gemaakt door:

Vlag

“Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”.

 

 

Contact

Recente reactie’s