Aubergine met Ovengedroogde Hollandse Tomenade en Mozzarella

  Home » Frezta® - duurzaam gedroogde Hollandse tomaten en tomenades » Recepten » Aubergine met Ovengedroogde Hollandse Tomenade en Mozzarella

Variatietip: vervang de aubergine door een courgette

Aubergine met Ovengedroogde Hollandse Tomenade en Mozzarella

 

Ingrediënten

  • Eén aubergine
  • Frezta® ovengedroogde Hollandse tomenade (Naturel, knoflook en Oregano of Olijven naar keuze)
  • Bol mozzarella
  • Olijfolie
  • Verse peper

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.* Snij de aubergine in plakken van tenminste 0,5 cm. Bestrooi met zout en laat ze ongeveer 20 minuten staan. Spoel de plakken grondig af met water en dep ze goed droog. Meng de plakken met wat olijfolie en verse peper. Zet de oven op 180 graden en grill de plakken in ongeveer 20 minuten gaar (halverwege draaien). Besmeer de gegrilde plakken met ovengedroogde Hollandse tomenade en mozzarella en leg de plakken nog even terug in de oven of grillpan of bbq totdat de mozzarella gesmolten is.


Variatietip: vervang de aubergine door een courgette, in dat geval in het niet nodig om de plakken eerst met zout te bestrooien.

* Je kunt ook een grillpan gebruiken of de plakken op de bbq grillen. Grill ze ongeveer 5 minuten per kant.