Biobased Economy in de tomatenteelt

  Home » Duijvestijn Tomaten » Innovaties bij Duijvestijn Tomaten » Biobased Economy in de tomatenteelt

Biobased Economy bij Duijvestijn Tomaten

Duijvestijn Tomaten is actief bezig met het onderwerp ‘Biobased Economy’. Dit is 29 september 2011 begonnen met de ondertekening van het manifest. Met de ondertekening van dit manifest toont Duijvestijn Tomaten aan graag mee te denken in de transitie naar een Biobased Economy.

 

In het kort gaat de Biobased Economy over de overgang van een economie die draait op fossiele grondstoffen naar een economie die draait op biomassa als grondstof: van ‘fossil based’ naar ‘biobased’.

 

Biomassa is bij uitstek geschikt om fossiele grondstoffen te vervangen bij toepassingen waar koolstof onmisbaar is, zoals vloeibare brandstoffen, materialen en chemicaliën. Biomassa heeft ten opzichte van andere fossiele vervangers zoals zon en wind de unieke eigenschap dat het gebuikt kan worden voor materialen zoals plastics, chemicaliën, cosmetica en medicijnen. Het gaat dus niet alleen over energie.

 

Duijvestijn Tomaten heeft al in het kader van deze transitie meegewerkt aan diverse innovaties. Eén van deze voorbeelden is de ontwikkeling van een verpakking op basis van tomatenblad.

Contact