Tomatenrassen

  Home » Duijvestijn Tomaten » Duijvestijn Kwekerij » Tomatenrassen

Tomatenrassen Duijvestijn TomatenDuijvestijn Kwekerij – Tomatenrassen

Er worden bij Duijvestijn Tomaten vier tomatenrassen geteeld.

 

Silky Pink: de fruitigste cocktailtomaat ter wereld
In de meeste Westerse landen, zijn tomaten rood. Of bij uitzondering geel, bruin of oranje. Maar in Azië, zijn de populairste tomaten vooral…. roze. Aziatische restaurants serveren roze tomaten in de puurste vorm: eenvoudig gesneden, ongesneden met cocktailprikker als bijgerecht, maar ook als dessert. Roze tomaten zijn fruitig, zachter van smaak, sappiger en hebben een mooie zoet-zuurverhouding. Het gewicht is 40-45 gram en volgens consumentenonderzoek de lekkerste tomaat in het cocktailsegment!

 

Prunus: sterk en mooi dieprood
Dit jaar worden er wederom pruimtomaten bij Duijvestijn Tomaten geteeld. Er is daarbij gekozen voor het ras Prunus. De vruchten zijn sterk en mooi dieprood. De vorm van de vrucht is prachtig: langwerpig en ovaal. Kortom, een ras dat zeer welkom is in ons assortiment!

 

Elanto: hoge vruchtkwaliteit en zeer goede smaak
Eén van de toprassen uit het duurzaam geselecteerde assortiment van Duijvestijn Tomaten is de losse ronde tomaat Elanto. Dit tomaten ras is moeilijk te telen, doordat het ras sterk reageert op de hoeveelheid instraling van de zon. Echter, het ras beschikt over zeer goede eigenschappen, namelijk een zeer hoge vruchtkwaliteit gekoppeld aan een zeer goede smaak. Met de juiste aandacht en verzorging is dit met recht een tomaten ras van topkwaliteit.


Arvento: Een prima smaak en mooie kleur
Naast Elanto en Prunus, produceert Duijvestijn Tomaten het ras Arvento. De losse ronde tomaat Arvento kenmerkt zich door een prima smaak en een mooie, egale vruchtkleur. Tevens beschikt het tomaten ras over mooie, goede en stevige tomaten. Met de contante en kwalitatief goede productie, zorgt Arvento voor een stabiele factor binnen het losse ronde tomatenassortiment.

Contact