Tomatenrassen

  Home » Duijvestijn Tomaten » Duijvestijn Kwekerij » Tomatenrassen

Duijvestijn Kwekerij – Tomatenrassen

Wij telen momenteel een drietal rassen. Deze zijn met zorg geselecteerd. Wij testen jaarlijks enkele honderden tomatenrassen op houdbaarheid, smaak, stevigheid, structuur, kleur, uniformiteit en specs. Alleen de beste soorten worden toegelaten tot ons assortiment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prunus: sterk en mooi dieprood

Wij telen inmiddels al enkele jaren de Roma-tomaat Prunus, een smaakvolle pruimvormige tomaat met een hoge groeikracht en mooi gevormd fruit. De vruchten zijn sterk en mooi dieprood en de vorm van de vrucht is prachtig: langwerpig en ovaal. Het is een fijn ras dat een mooie aanvulling is op ons assortiment!

 

Mediax: hoge vruchtkwaliteit en zeer goede smaak

Naast de pruimtomaat telen we ook de ronde tomaat Mediax. Dit sterke ras onderscheidt zich door middel van hoge vruchtkwaliteit en een zeer goede, volle smaak. Mediax geeft lange trossen en kenmerkt zich verder door mooie, ronde en stevige tomaten met een egale kleur. We zijn erg enthousiast over de mooie kenmerken van dit ras, we telen haar dan ook inmiddels al weer een aantal jaren.

 

Golden Sweet: intense zoete smaak met een frisse bite

Nieuw in ons assortiment is de gele cherry tomaat Golden Sweet. Het ras produceert grote trossen van kleine, ovaalvormige vruchten die doen denken aan grote druiven. De aantrekkelijke gele vruchten zijn stevig en sappig, met een zachte huid en een zoete, volle tomatensmaak. Een uitstekende tomaat en een absolute favoriet!