Verlengde samenwerkingsovereenkomst Duijvestijn Tomaten en HortiMaX

  Home » Verlengde samenwerkingsovereenkomst Duijvestijn Tomaten en HortiMaX

aug 30, 2013 Marc (0)

Afgelopen week tekenden Duijvestijn Tomaten en HortiMaX een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van de automatisering van het nieuwe kasproject.  De succesvolle samenwerking van de afgelopen jaren wordt daarmee gecontinueerd. Duijvestijn Tomaten is één van de koploper in de Nederlandse tuinbouwsector onder glas op het gebied van duurzaam telen. Met HortiMaX als preferred supplier zetten beide partijen zich verder in voor innovaties in de tuinbouw en een nog duurzamere en gezondere wereld.

 

Samenwerken met een missie

Duijvestijn Tomaten bestaat al vijftig jaar en heeft een belangrijke missie. De gehele teelt van de tomaten willen we zo duurzaam mogelijk laten geschieden. “Ooit is dat aardgas een keer op”, vertelt Ted Duijvestijn, één van de gebroeders Duijvestijn. Maar ook klimaatproblemen spelen een belangrijke rol. Ted vervolgt: “Wij krijgen steeds meer vragen van consumenten over onze manier van produceren. Daarop willen wij, samen met onze leveranciers, actief op inspelen. De samenwerkingsovereenkomst met HortiMaX sluit daar op aan”.

 

Koploper blijven

Duijvestijn Tomaten behoort met hun aardwarmte project tot de koplopers van de Nederlandse tuinbouwsector op het gebied van duurzaamheid. De hoeveelheid energie per tomaat is inmiddels gehalveerd. Met het nieuwe kasproject van Duijvestijn moet die hoeveelheid energie verder afnemen. De nieuwe hoogwaardige technologische ontwikkeling van de kas vergt ook een andere manier van klimaatsturing. Samen met HortiMaX worden deze klimaatsturingen ontwikkeld op basis van het huidige MultiMa systeem.

 

Preferred supplier

HortiMaX is voor komende 3 jaren weer preferred supplier voor Duijvestijn Tomaten. De innovatieve software wordt samen met Duijvestijn ontwikkeld op het HortiMaX MultiMa systeem. De nieuwe kennis en producten die voortkomen uit de ontwikkeling zullen na een bepaalde tijd ook beschikbaar komen voor andere kwekers en projecten.

 

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s