Syntens ziet nieuwe kansen voor glastuinbouw door biobased economy

  Home » Syntens ziet nieuwe kansen voor glastuinbouw door biobased economy

nov 6, 2012 Arjan (0)

Productie op basis van duurzame biomassa, een trend in de industrie en een kans voor glastuinders. Syntens helpt deze kansen om te zetten in nieuwe business en ontwikkelt trajecten met innovatieve glastuinders. 

 

Of het nu gaat om vezelproductie uit plantenresten voor bouwmaterialen of het intensieve traject van een biovergistingscluster, Syntens bundelt expertise om hier kansen te verzilveren voor groene ondernemers. 

 

Twee bedrijven die nieuwe kansen oppakken, zijn Lans uit het Westland en Gebroeders Duijvestijn in Pijnacker. Syntens nodigde Wolter Leiseboer, regio ambassadeur van  het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie uit om de stand van zaken te inventariseren op het gebied van het inspelen op de biobased economy.

 

De aanpak van Syntens in vogelvlucht

MKB-ondernemers ontbreekt het veelal de financiële mogelijkheden en de aansluiting bij thema’s, die het eigen bedrijf overstijgen. Syntens kent deze ondernemers, hun drive en hun mogelijkheden. Vanuit deze insteek zijn zij betrokken bij verschillende perspectiefrijke projecten op het gebied van de biobased economy, onder meer in Zuid-West Nederland en het Westland.

Gebroeders Duijvestijn: verduurzaming bedrijfsproces

Duurzaamheid en groene kansen pakken stonden centraal tijdens het bedrijfsbezoek bij de Gebroeders Duijvestijn in Pijnacker. Peter Duijvestijn: “Niet  voor niets hebben wij het manifest biobased economy ondertekend vorig jaar. De verduurzaming van het bedrijfsproces is een strategische keuze en vergt een lang traject. We hebben veel aan Syntens gehad in de vorming van een visie hierop. Ik denk bijvoorbeeld aan hoe wij onderscheidend zijn in de markt. Biologisch afbreekbare verpakking en het benutten van aardwarmte zijn hier slechts middelen in.”

 
De heer Leiseboer van het ministerie was zeer tevreden met wat hij gezien heeft op de twee bedrijven. Hij is dan ook blij dat Syntens in zijn Agrofood uitvoeringsprogramma veel oog heeft voor de biobased economy. Hij heeft nu meer zicht heeft gekregen op waar nog beleid nodig is o.b.v. verhalen van de ondernemers en ervaringen van Syntens.

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s