Succesvol Demonstratieproject Schoon & Zuinig bij Duijvestijn Tomaten met ruim 4.000 bezoekers afgerond

  Home » Succesvol Demonstratieproject Schoon & Zuinig bij Duijvestijn Tomaten met ruim 4.000 bezoekers afgerond

feb 25, 2015 Marc (0)

Onlangs is het Demonstratieproject Schoon en Zuinig bij Duijvestijn Tomaten ten einde gekomen. Duijvestijn Tomaten heeft via het project ‘duurzame energie-inzet in de glastuinbouw’ in drie jaar tijd ruim 4.000 bezoekers mogen ontvangen.

 

De hoofddoelstelling van het demonstratieproject was de opwekking en toepassing van duurzame energie voor glastuinbouwbedrijven integraal demonstreren en de kennisuitwisseling hierover bevorderen. Met het grote aantal geïnteresseerde bezoekers is ruimschoots voldaan aan deze doelstelling. Tijdens de georganiseerde bijeenkomsten heeft Duijvestijn Tomaten verschillende zaken gedemonstreerd. Belangrijke speerpunten waren de opwekking van aardwarmte, integratie van meerdere innovatieve componenten in een bedrijfssysteem (ID Kas®) en het delen van kennis over windenergie. Al deze aspecten zijn gedurende afgelopen drie jaar in verschillende vormen ruimschoots aan bod gekomen.

 

Grote belangstelling voor duurzame energie
In totaal zijn er 219 groepen op bezoek geweest. De activiteiten omvatten het rondleiden van groepen, het houden van presentaties en het organiseren van kennisuitwisselingsbijeenkomsten met experts en vakgenoten. Verschillende type bezoekers zijn daarbij verwelkomd, namelijk glastuinbouwondernemers, toeleveranciers, overheden, kennisinstellingen, studenten, vertegenwoordigende organisaties en maatschappelijke groeperingen.

 

Kennis delen is vermenigvuldigen
Duijvestijn Tomaten is erg trots op de grote belangstelling die het bedrijf heeft gekregen gedurende het demonstratieproject. Ted Duijvestijn: “Wij zijn met ons bedrijf continu op zoek naar duurzame oplossingen op energiegebied. Als er écht oplossingen zijn waarin we geloven, durven we ook te investeren. Het feit dat we zo’n grote groep bezoekers hebben mogen ontvangen, heeft ervoor gezorgd dat onze opgedane kennis en ervaring op het gebied van duurzame energie verder is verspreid. Hopelijk leidt dit weer tot nieuwe duurzame initiatieven”.

 

VlagEuropees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Het Demonstratieproject Schoon en Zuinig 2011 is mede mogelijk gemaakt door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

 

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s