Weblog Bike Ride Challenge: Sport verbindt ondernemers en ex-gedetineerden

  Home » Weblog Bike Ride Challenge: Sport verbindt ondernemers en ex-gedetineerden

aug 10, 2016 Marc (0)

Mijn naam is Ted Duijvestijn, 51 jaar oud, getrouwd met Astrid, 2 zoons en mede-eigenaar van Duijvestijn Tomaten.

Samen met 8 collega-ondernemers en 10 ex-gedetineerden ben ik de uitdaging aangegaan om mee te doen met de Bike Ride Challenge. Als gezamenlijke groep zijn we in training gegaan voor  een wielertocht van 120 kilometer. Deze tocht vond 2 juli 2016 plaats door de Limburgse heuvels. Het doel van de Bike Ride Challenge was tweeledig: enerzijds de sportieve uitdaging om als onervaren fietser een dergelijke afstand te fietsen en anderzijds de maatschappelijke uitdaging om minimaal 50% van de ex-gedetineerden te helpen aan een arbeidsplek.

 

 

Duijvestijn Tomaten: Duurzaam… voor een gezondere wereld
Gezamenlijk met mijn broers en Ad van Adrichem, zijn wij de eigenaren van een tomatenkwekerij in Pijnacker. Op de kwekerij worden op een kleine 15 hectare, jaarlijks 10 miljoen kilo verse tomaten geoogst, verwerkt en verpakt in de desgewenste verpakking. De verse tomaten vinden hun weg naar foodservice- en supermarktkanalen in zowel het binnen- als buitenland. Daarnaast drogen we ook onze eigen tomaten tot heerlijk gedroogde tomaten en verse tapenades.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets wat we nadrukkelijk toepassen binnen ons bedrijf. We proberen zo duurzaam mogelijk te produceren. Als één van de weinige telers in Nederland, hebben we als bedrijf gekozen voor aardwarmte. We pompen warm water op ruim 2 kilometer diepte omhoog. Dit warme water is eeuwenoud en verwarmt het gehele kassencomplex. We maken hierdoor nauwelijks gebruik van fossiele brandstoffen. Dit zorgt voor een enorme besparing op milieugebied.

Persoonlijk houd ik me binnen het bedrijf bezig met het personeelsbeleid. Ook dit probeer ik zo duurzaam mogelijk in te vullen. Zo wordt er bijvoorbeeld Nederlandse les gegeven aan Pools sprekende medewerkers en vinden er jaarlijks hygiëne trainingen plaats. Daarnaast werken we met medewerkers die een verstandelijke beperking hebben. We maken daarbij gebruik van een Job Coach die hen coacht. Op deze manier kunnen ze zich op het werk én privé ontwikkelen.

 

Persoonlijke drijfveren
Persoonlijk deed ik graag mee met de Bike Ride ChaIlenge om aan m’n conditie en gezondheid te werken. Beschikken over een goede gezondheid heb ik altijd al belangrijk gevonden, maar dit belang is voor mij extra groot, nadat ik een aantal jaar geleden persoonlijk te maken kreeg met een ernstig bedrijfsongeval.
Daarnaast vond ik het een grote uitdaging om een bijdrage te leveren aan dit mooie maatschappelijke doel. Samen met collega-ondernemers en potentials gaan ondernemen en een gezamenlijk doel nastreven: 120 kilometer door de Limburgse heuvels fietsen en potentials helpen aan een arbeidsplek.

 

Ervaringen Bike Ride Challenge

Fietsen op een racefiets was voor mij en veel andere deelnemers, een totaal nieuwe ervaring. Echter, door de professionele begeleiding van De Rijke hebben we ons uitstekend kunnen voorbereiden op de uiteindelijke wielertocht. Met een uitgekiend trainingsprogramma werden we klaargestoomd voor de Limburgse heuvels. We begonnen met 2 uur training per week en bouwden dit uiteindelijk op tot 12 uur per week. Dit vergt veel motivatie en doorzettingsvermogen, maar heeft er zeker aan bijgedragen dat we dit mooie resultaat hebben behaald.
En dat sport verbindt, werd tijdens de trainingen en de uiteindelijke wielertocht wel duidelijk. Door de gezamenlijke trainingen en uitdaging, leer je elkaar snel kennen, kun je van elkaar leren en bouw je wederzijds respect op. Ook het plezier mag natuurlijk niet ontbreken en was dan ook ruimschoots aanwezig!

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s