Silky Pink verpakking: Massiefkarton verrijkt met vezels tomatenplanten

  Home » Silky Pink verpakking: Massiefkarton verrijkt met vezels tomatenplanten

sep 2, 2015 Marc (0)

Sinds kort bestaat de Silky Pink verpakking van Duijvestijn Tomaten uit massiefkarton verrijkt met vezels uit de eigen tomatenplant.

 

Oud papier wordt al geruime tijd gezien als niet weg te denken grondstof in de productie van massiefkarton. De houtvezels in het oud papier kunnen vele malen worden hergebruikt en vormen daarmee een waardevolle grondstof voor kartonfabrieken. Solidus Solutions zoekt als producent van verpakkingsmaterialen steeds naar nieuwe en alternatieve grondstoffen en heeft deze verpakking geproduceerd.

 

Enige tijd geleden kwamen Duijvestijn Tomaten, Solidus Solutions en partners uit de groente- en fruitsector samen om te brainstormen of er vanuit tomatenplanten massiefkarton te maken is. Het idee had zijn voorgeschiedenis in de regio’s West- en Oostland, het telershart van Nederland. Daar stond al enige tijd het verwaarden van plantenreststromen uit bijvoorbeeld de tomaten-, paprika- en komkommeroogsten, op de agenda. De reststroom tomatenplanten komt vanuit de telers eens per jaar vrij in grote hoeveelheden en wordt gecomposteerd. Het is nu mogelijk om deze planten niet te composteren maar om te zetten naar een waardevolle grondstof die in combinatie met oud papiervezels tot massiefkarton wordt verwerkt. Dit massiefkarton verrijkt met tomatenvezels is nu ook onderdeel van de papierrecycling keten.

 

De eerste proefproducties van dit tomatenplantenkarton zijn gerealiseerd bij Solidus Solutions. Recent is een verpakking geproduceerd voor 3kg van de exclusieve, Silky Pink cocktail tomaten van Duijvestijn Tomaten, de meest innovatieve producent van duurzaam geteelde smaakvolle tomatenproducten. Deze roze gekleurde tomaten zijn populair in de Aziatische keuken. De 3kg Silky Pink Tomatoes biobased verpakking heeft naast Europa dan ook zijn bestemming overzees.

 

Het verpakken van tomaten in massiefkarton verrijkt met de eigen tomatenplantvezel, draagt bij aan maximaal hergebruik van deze grondstoffen. Duijvestijn Tomaten gaat hiermee weer een stukje verder op het gebied van duurzaam ondernemen en draagt hiermee bij aan de circulaire economie.

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s