Seizoen onbelichte Nederlandse losse ronde en pruimtomaten bij Duijvestijn Tomaten van start

  Home » Seizoen onbelichte Nederlandse losse ronde en pruimtomaten bij Duijvestijn Tomaten van start

mrt 13, 2013 Marc (0)

“De eerste kleur in de kas is gevonden”, liet Kwekerij Duijvestijn Tomaten begin maart al weten en deze week kan er voor het eerst geoogst worden bij de tomatenteler.

 

Nieuw voor het bedrijf is de teelt van de pruimtomaten. “Daar was vanuit de klanten vraag naar”, vertelt Peter Duijvestijn.

 

Duijvestijn Tomaten teelt in Pijnacker op 13,5 hectare en zet de productie af via The Greenery. Dit seizoen worden er voor het eerst pruimtomaten geteeld op het bedrijf: de Prunus. “Langwerpig en ovaal, dieprood en sterk”, verklaart Duijvestijn de raskeuze. Eerder teelde het bedrijf enkel losse tomaten. “Maar vanuit de klant kwam steeds meer vraag naar een pruimtomaat. Daarom hebben we ook voor dit ras gekozen op een oppervlakte van 3 hectare.” De eerste teelt ziet er, ondanks het donkere weer, goed uit. “De planten staan er goed bij en we verwachten uitstekende kwaliteit te kunnen leveren.”

 

Het bedrijf heeft daarnaast nog 10,5 hectare losse tomaten staan: Elanto en sinds vorig seizoen, ook Arvento. “Voor allebei de rassen is er vraag vanuit de markt”, vertelt Duijvestijn over de twee rassen. “Elanto is vooral voor de Engelse markt, Arvento vindt voornamelijk z’n weg binnen Scandinavië en Nederland.” Arvento is constant van kwaliteit en vruchtkleur, een stabiele factor in de teelt. Elanto staat bekend om de goede smaak en hoge vruchtkwaliteit, maar is lastiger te telen doordat het ras sterk reageert op de hoeveelheid instraling van de zon. “Uiteindelijk zorgen de goede eigenschappen ervoor dat dit ras al jarenlang wordt geteeld bij Duijvestijn Tomaten”, besluit Duijvestijn.

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s