Rotterdam zoekt food startups – Spreker Peter Duijvestijn

  Home » Rotterdam zoekt food startups – Spreker Peter Duijvestijn

nov 17, 2017 Marc (0)

Op 8 november waren ruim 140 bezoekers uit de foodsector en aanverwante sectoren aanwezig op het event ‘Rotterdam zoekt food startups’ in de Rotterdam Science Tower. Rotterdam Food Cluster streeft door het verbinden van deze uiteenlopende groep, bestaande uit studenten, starters, groeiers en gevestigde ondernemers, ernaar de innovatie binnen de foodsector te bevorderen. Peter Duijvestijn van Duijvestijn Tomaten liet als één van de gastsprekers zien hoe zij innoveren en nieuwe markten betreden door het opzetten van startups in samenwerking met andere ondernemers.

 

De belangrijkste tip die Peter Duijvestijn  meegeeft: ‘Doe het niet alleen, maar werk samen.’ Op een aantal gebieden zet Duijvestijn in op duurzaamheid en innovatie. Zo verbruikt Duijvestijn meer CO2 dan ze uitstoot en gebruikt ze aardwarmte in plaats van gas om de kas mee te verwarmen. Het zelfbedachte concept – ID kas, een kas met dubbel glas – bespaart 20% water en 50% energie. Reststromen opwaarderen doet Duijvestijn door van tomatenstengels bioplastic en karton te maken. ‘Over 10 jaar produceren we geen tomaten meer!’, stelt Peter Duijvestijn. Dit toont aan hoeveel Duijvestijn met innovatie bezig is. ‘Zo hebben we nieuwe producten ontwikkeld: ovengedroogde tomaten en een groentespread. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden om vanille te telen in Nederland en/of we een traditioneel Chinees medicijn tegen diabetes, bittergourd, kunnen produceren. Dit zijn een aantal startups waarmee we nieuwe markten betreden,’ aldus Duijvestijn.

 

Bron: https://www.rotterdamfoodcluster.com/2017/11/16/startups-en-grownups-samen-nog-succesvoller

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact