Minister Kamp tekent Green Deal bij Duijvestijn Tomaten

  Home » Minister Kamp tekent Green Deal bij Duijvestijn Tomaten

okt 1, 2013 Marc (0)

Dinsdag 30 september 2013 werd bij Duijvestijn Tomaten de Green Deal getekend. Nederlandse banken gaan meer investeren in duurzame energieprojecten. Vooral kleinschalige en complexe projecten voor duurzame energieopwekking en -besparing die nu nog moeilijk financiering kunnen krijgen, profiteren hiervan. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft hierover op 30 september 2013 afspraken gemaakt met minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in een ‘Green Deal’. De Green Deal werd afgesloten bij Duijvestijn Tomaten. Het bedrijf maakt gebruik van Geothermie en is bezig aan de bouw van de ID Kas. Peter Duijvestijn gaf namens het bedrijf een presentatie.

 

Kansen voor de economie

“De overgang naar meer duurzame energie is niet alleen goed voor het milieu, maar biedt ook kansen voor de Nederlandse economie”, aldus minister Kamp. “Dankzij de toegezegde steun van de Nederlandse Vereniging van Banken komt er nu meer geld voor groene ondernemers die deze kansen willen verzilveren.”

 

Groene ondernemers

Groene ondernemers hebben vaak moeite om voldoende financiering te vinden voor hun plannen. Een voorbeeld daarvan zijn tuinbouwbedrijven, die duurzame aardwarmte willen gebruiken om hun kassen te verwarmen. Ze vinden moeilijk financiers voor deze investeringen in geothermie. Ook ervaren zij vaak problemen bij het aanvragen van de nodige vergunning voor het slaan van de putten om de warmte uit de grond te halen.

 

Expertisecentrum

In de Green Deal wordt de instelling van een zogeheten ‘expertisecentrum’ aangekondigd. Dit centrum gaat ondernemers steunen bij hun zoektocht naar financiering. Ook gaat het expertisecentrum de samenwerking tussen banken, duurzame investeerders en lagere overheden verbeteren om bijvoorbeeld trage vergunningsprojecten te versnellen.

 

Namens de bankensector tekenden Chris Buijink van de NVB en Itske Lulof van het Beraad Groenfondsen de Green Deal. Met het tekenen van de deal geeft de NVB invulling aan een toezegging die is gemaakt bij het ondertekenen van het Energieakkoord.

 

Luister hier het interview terug met Peter Duijvestijn bij BNR Nieuwsradio.

 

Bron: Groentenieuws.nl

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s