Losse tomaat Nederlands favoriet

  Home » Losse tomaat Nederlands favoriet

jun 17, 2013 Marc (0)

Op het gebied van tomaten, eet de consument in Nederland bij de hoofdmaaltijd het liefst losse tomaten. Goede tweede is de trostomaat, blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw (PT). In Nederland scoort de losse tomaat in 2012 35%, de trostomaat bijna 30%, de cherrytomaat en de romatomaat ieder circa 10%.

 

In Nederland koopt bijna 90% van de consumenten verse, onbewerkte tomaten. Om ze bij de bereiding van de maaltijd te wassen (70%), te snijden (ruim 75%) en rauw in de salade te verwerken (ruim 45%). Zo’n 20% wokt ze, tien procent eet ze rauw uit het vuistje.

 

De sectorstatistiek en resultaten van de Groente- en Fruitmonitor staan op www.tuinbouw.nl. Informatie over tomaat en recepten is te vinden op www.2×2.nl/tomaat. Op www.veggipedia.nl staat informatie over voedingswaarde en bewaar-, koop- en bereidingstips van groenten en fruit. Voor meer informatie over de Groente- en Fruitmonitor neemt u contact op met Anne
Marie Borgdorff, tel. 079 3470646 of e-mail a.borgdorff@tuinbouw.nl. Voor informatie over sectorstatistieken kunt u terecht bij Peter van der Salm, tel 079 3470662 of e-mail p.vandersalm@tuinbouw.nl.

 

Bron: www.tuinbouw.nl

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s