Is windenergie de laatste stap in de tuinbouw naar optimale duurzaamheid?

  Home » Is windenergie de laatste stap in de tuinbouw naar optimale duurzaamheid?

mrt 20, 2013 Marc (0)

Afgelopen week stond er in de krant van Pijnacker-Nootdorp, namelijk de Telstar van woensdag 13 maart 2013, een artikel over windenergie. Duijvestijn Tomaten steunt het initiatief van Windenergie in Pijnacker al vanaf de eerste minuut. Hieronder staat het artikel weergegeven:

 

Nederland wil de komende zeven jaar haar aandeel duurzaam opgewekte elektriciteit verhogen van vier procent naar zestien procent. Windenergie gaat daarin een belangrijke rol spelen, waarbij er 4.000 MW extra wordt geplaatst op het land. Daar waar het kan zal iedere gemeente een steentje aan deze doelstelling moeten bijdragen.

 

Voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp ligt daarbij een unieke kans dit te combineren met een bestaand tuinbouwcluster, aan de N470. De ondernemers wensen vijf turbines op eigen grond te plaatsen van elk 2.3 megawatt, waarmee het gebruik van fossiel gas jaarlijks met tien miljoen kubieke meter vermindert! Daarmee ontstaat een smart-grid (slim net) situatie in Pijnacker-Nootdorp, in die zin dat de volledige energie en warmtebehoefte, onderling kan worden geregeld en afgestemd. Zo dragen de vijf ondernemers bij aan een duurzame wereld. Een voorbeeld hiervan is het vervangen van conventionele warmtebron door aardwarmtebron. Daardoor ontstaat er negentig procent Co2 – reductie.

 

Hierbij spelen de ondernemers in op de vraag naar een duurzaam product. Door verder te innoveren in duurzaamheid willen de vijf ondernemers vijf windturbines ontwikkelen om zo de toekomst in de gemeente Pijnacker-Nootdorp zeker te stellen. Deze windturbines leveren hoogwaardige elektriciteit die het bedrijfsleven kan voorzien van duurzame energie, waarbij in de toekomst de mogelijkheid bestaat om huishoudens en bedrijven van duurzame windenergie te voorzien.
Daarmee onderscheidt de gemeente zich als innovatieve tuinbouwgemeente, en blijft haar tuinbouw concurrerend door duurzaamheid. Binnen dit windmolenproject bestaat de mogelijkheid om als burger bij te dragen door middel van crowd-funding, zodat toekomst van onze kinderen leefbaar blijft. Aldus  LG Flowers mede namens de andere partners: Van den Berg Roses, Duijvestijn Tomaten en Hazeu Orchideeën.

 

Wilt u meer informatie over windenergie en overige vormen van duurzame energie-inzet? Vraag dan direct een demonstratie aan via onze website!

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s