ID Kas® klaar voor tomatenteelt

  Home » ID Kas® klaar voor tomatenteelt

jan 8, 2014 Marc (0)

Na een bouwperiode van krap zes maanden is de ID Kas® door Duijvestijn Tomaten uit Pijnacker in gebruik genomen. De kas is inmiddels volledig ingericht met tomatenplanten. Het telen kan dus beginnen in deze duurzame kas. Peter Zwinkels van Technokas: “Een hele prestatie om zo’n project, waarbij alle componenten anders zijn dan normaal, in een korte tijd te realiseren. Het resultaat mag er zijn. Toch blijft het spannend. De combinatie van alle innovaties die we hebben toegepast moeten nu iets gaan opleveren. De praktijk zal het leren, maar we hebben er alle vertrouwen in”.

 

Duijvestijn Tomaten heeft voor het eerste teeltjaar in de ID Kas® gekozen voor het pruim-tomatenras Prunus. Ted Duijvestijn: “Afgelopen jaar hebben we voor het eerst kennisgemaakt met dit sterke ras. De vruchten zijn sterk, mooi dieprood gekleurd en langwerpig gevormd. Tevens is het ras uitermate geschikt om tros en los te oogsten, waardoor we de markt flexibel kunnen bedienen”. Ook in de huidige conventionele kas wordt het ras Prunus geteeld. Dit maakt het mogelijk om een optimaal vergelijk te maken tussen de verschillende teeltomstandigheden.

 

Kennisdeling

Naast de ID Kas® is een nieuwe bedrijfsruimte gebouwd met hierin een presentatieruimte. Vanuit deze ruimte is het mogelijk om in de kas te kijken en presentaties te geven. Ted Duijvestijn: “We verwachten grote belangstelling voor dit nieuwe concept”. Geïnteresseerden kunnen een rondleiding krijgen waarbij alle innovatieve technische aspecten en teeltprestaties worden toegelicht.

 

Concept ID Kas®

De ID Kas® is ontwikkeld door Technokas en Duijvestijn Tomaten. Technokas heeft hiervoor samengewerkt met Boal Systemen (aluminium deksysteem) en Scheuten (dubbel glas). Het is een kasconcept dat zich kenmerkt door een hoge energiebesparing tegelijk met een grote lichtopbrengst, een grote mate van klimaatbeheersing, een laag waterverbruik en geen insectendruk.

ID Kas 1

De investering in dit project is mede mogelijk gemaakt door:

Vlag

“Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”.

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s