Fruit Logistica

  Home » Fruit Logistica

feb 11, 2013 Marc (0)

Afgelopen week werd de Fruit Logistica gehouden in Berlijn. Fruit Logistica is de meest toonaangevende internationale AGF-beurs ter wereld met een vloeroppervlakte van meer dan 80.000 m2, 2400 exposanten uit meer dan 80 landen en ruim 56.000 bezoekers.

Ook voor de Nederlandse glastuinbouw is Fruit Logistica inmiddels dé tuinbouwbeurs en is het de Hortifair ruim voorbijgestreefd. Dit is niet alleen te merken aan het feit dat er inmiddels ook ruim 250 exposanten uit Nederland komen, maar nog meer aan het feit dat vrijwel alle belangrijke Nederlandse vertegenwoordigers vanuit de glastuinbouw in Berlijn aanwezig zijn.

 

Vanuit ons bedrijf zijn Peter en Remco Duijvestijn naar deze driedaagse beurs geweest. Voor Peter was het dit jaar al weer de veertiende keer dat hij de Fruit Logistica bezocht, terwijl Remco voor de vijfde maal aanwezig was.

 

Nieuwe ontwikkelingen en trends ontdekken, zakelijke relaties bezoeken en contacten met nieuwe relaties opdoen waren de belangrijkste doelen in Berlijn. Wat betreft ontwikkelingen en trends was het toch opvallend om te zien dat duurzaamheid een steeds prominenter rol toebedeelt krijgt bij de verschillende bedrijven. Dat is goed om te constateren, aangezien duurzaamheid toch één van de belangrijke speerpunten van ons bedrijf is. Verder werden wij duidelijk in onze visie gesterkt dat het werken met concepten (door de hele keten) een heel belangrijk verdienmodel is (en wordt ook steeds belangrijker!) in de glastuinbouw. Dit belang begint nu ook bij andere ketenpartijen door te dringen. Meer partijen kiezen steeds meer voor het lange termijn denken boven het kortstondig scoren. Een goede ontwikkeling!

 

Over twee weken zijn de relatiedagen in Gorinchem. Als beurs totaal niet te vergelijken met Fruit Logistica. Veel kleiner, veel eenvoudiger, maar wel gezellig….

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s