Eerste glasoplegging ID Kas™

  Home » Eerste glasoplegging ID Kas™

sep 11, 2013 Marc (0)

Vandaag vond de ‘officiële’ handeling plaats van de eerste glasoplegging van de ID Kas™ voor Duijvestijn Tomaten. Met direct betrokken partijen werd dit heugelijke feit gevierd. Peter Zwinkels van Technokas: “Wat dit concept zo bijzonder maakt is dat deze kas het mogelijk maakt de Venlokas verder door te ontwikkelen. De Venlokas zit namelijk aan het einde van haar levenscyclus. De ID Kas™ is constructief sterker, laat veel meer licht toe en hij is geïsoleerd. Dit alles met het behoud van alle eigenschappen, die tot nu zijn toegepast in de Venlokas”.

 

Ted Duijvestijn: “Nieuwe kasconcepten zijn ontzettend belangrijk voor de continuïteit van onze glastuinbouw. Met de bouw van de ID Kas™ willen we als bedrijf een duurzame stap voorwaarts zetten, maar ook de sector verder helpen. Op dit moment steken we veel energie in dit project, maar uiteindelijk levert dit een aanzienlijke energiebesparing op”.

 

De ID Kas™

De ID Kas™ is ontwikkeld door Technokas en Duijvestijn Tomaten. Technokas heeft hiervoor samengewerkt met Boal Systemen (aluminium deksysteem) en Scheuten (dubbel glas). De kas zorgt voor een energiebesparing door maximale isolatie, heeft een laag watergebruik en maakt gebruik van laagwaardige warmte. Met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter wordt de kas naast het huidige kassencomplex van Duijvestijn Tomaten in Pijnacker gebouwd. De oplevering staat gepland in december.

 

Update: Tuinbouw TV
Namens TuinbouwTV is er tevens een video gemaakt van de eerste glasoplegging. Klik hier voor het resultaat.

 

De ontwikkelingen van de ID Kas™ zijn te volgen op de website Duijvestijntomaten.nl en via twitter @DuurzameTomaten.

Eerste glasoplegging Eerste glasoplegging

 

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s