Duijvestijn Tomaten uitgeroepen tot ‘Best Tomato Grower of the World’

  Home » Duijvestijn Tomaten uitgeroepen tot ‘Best Tomato Grower of the World’

feb 6, 2015 Marc (0)

Duijvestijn Tomaten uit Nederland is verkozen tot de beste tomatenteler in de wereld. Op donderdag 5 februari 2015 werd het bedrijf in Berlijn uitgeroepen tot winnaar van de Tomato Inspiration Award 2015 tijdens de tweede editie het Tomato Inspiration Event.

 
Duijvestijn Tomaten kreeg de prijs uit handen van John Newell die vorig jaar namens het Canadese tomatenbedrijf Windset Farms de prijs pakte van beste tomatenteler. De keuze voor Duijvestijn Tomaten werd gemaakt door een jury met daarin deskundigen vanuit verschillende landen. De tomatenteler uit Pijnacker werd door de jury vooral geprezen vanwege hun inspanningen op het gebied van aardwarmte, ontwikkeling en realisatie van de duurzame en energiezuinige ID Kas® en de Frezta® Ovengedroogde Hollandse tomaten.

 
Grote opkomst en deskundige jury
Meer dan 200 vertegenwoordigers uit de tuinbouw; telers, toeleveranciers, sprekers en pers waren aanwezig op het Tomato Inspiration Event. Onder de gasten bevond zich de top 100 van de beste tomatentelers uit de hele wereld. Tien van hen werden genomineerd als ’s werelds meest innovatieve tomatenteler op het gebied van ‘Crop & Process Technology’. De jury bestond uit vier juryleden: Gene Giacomelli van de Universiteit van Arizona in Tucson (VS), Ep Heuvelink, Universitair hoofddocent  bij de leerstoelgroep Tuinbouw en Productfysiologie aan de Wageningen Universiteit (Nederland), Stefania De Pascale, hoogleraar tuinbouw aan de Universiteit van Napels Federico II (Italië) en Tadahisa Higashide, hoofdonderzoeker bij NARO Instituut bij Vegetable and Tea Science in Tsukkuba (Japan).

 
Over Duijvestijn Tomaten
Duijvestijn Tomaten in Pijnacker is een toonaangevende kwekerij en verpakkingsorganisatie van zowel kwalitatieve tomaten als tomaten concepten.  Het bedrijf bestaat uit 14,5 hectare tomaten, waar zowel losse ronde tomaten, als cocktail-, tros- en pruimtomaten worden geteeld en verpakt voor supermarkten, groothandels en foodservice bedrijven. Tevens verwerkt Duijvestijn Tomaten haar eigen geteelde kwaliteitstomaten tot verse Ovengedroogde tomaten en Tomenades. Deze producten worden onder de merknaam Frezta® verkocht. Op basis van eeuwenoud heet water uit de diepe aarde, worden de tomaten langzaam gedroogd. Deze unieke bereidingswijze geeft de tomaten een zachte, écht smaakvolle tomatensmaak.

 
Over het Tomato Inspiration Event
Het Tomato Inspiration Event is een initiatief van HortiBiz, het multimediale platform voor de professionele internationale tuinbouw onder glas en plastic. Het event wordt ondersteund door Bayer CropScience, Bayer CropScience Vegetable Seeds, DLV GreenQ, Incotec, Koppert Biological Systems, Philips, Priva, Revaho, Saint Gobain Cultilene en Svensson.
 

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s