Duijvestijn Tomaten denkt aan de wereld van morgen

  Home » Duijvestijn Tomaten denkt aan de wereld van morgen

nov 12, 2014 Marc (0)

Duijvestijn Tomaten uit Pijnacker heeft met een duurzamere wereld in gedachte, een unieke droogmachine ontwikkeld. Met deze machine worden Hollandse zelfgekweekte tomaten gedroogd tot ovengedroogde tomaten en tomenades. De warmte die gebruikt wordt, komt uit een duurzame aardwarmtebron, die tevens gebruikt wordt voor de verwarming van de kassen waarin de tomaten worden geteeld. Deze combinatie leidt tot een totaal nieuw concept in het tomaten-tapas assortiment.

 

Duurzaam proces

Na een gedegen voorbereiding en selectie van tomatenvariëteiten, worden op een duurzame en voedselveilige wijze, vers gekweekte tomaten uit de eigen kwekerij gedroogd. Het droogproces vindt op een milieuvriendelijke wijze plaats met behulp van warm water uit de aardwarmtebron.

Het drogen met aardwarmte geeft deze tomaten een unieke receptuur en heeft ten opzichte van buitenlands zongedroogd product het voordeel dat de zachte textuur van de tomaat behouden blijft. Tevens zorgt deze techniek ervoor dat er een minimale hoeveelheid olijfolie nodig is, de smaak intens blijft en het product rijk is aan vitamines.

 

Koelvers Hollands tapas assortiment

Duijvestijn Tomaten heeft momenteel een assortiment van ovengedroogde Hollandse tomaten en tomenades. De ovengedroogde tomaten zijn er in de smaakvarianten naturel, knoflook & oregano, rozemarijn en tijm. De tomenades, oftewel tapenades zijn gemaakt van ovengedroogde tomaten met de smaken spicy, kappertjes, olijven en naturel. Beide assortimenten zijn verkrijgbaar in het koelversschap. Naast de ovengedroogde tomaten en tomenades wordt er ook gewerkt aan andere productvarianten, zoals bijvoorbeeld passata’s.

MIX TRAY TOMENADE  GROOT TOMATEN KNOFLOOK

Introductie merknaam Frezta®

Duijvestijn Tomaten heeft recent haar eigen merk Frezta® geïntroduceerd. Frezta® staat voor frisse tomaten ideeën. Met Frezta® richt Duijvestijn Tomaten zich op het food retail, foodservice, delicatessen en out-of-home kanaal in Nederland, maar ook Europa.

 

Over Duijvestijn Tomaten
Duijvestijn Tomaten in Pijnacker is een toonaangevende kwekerij en verpakkingsorganisatie van zowel kwalitatieve tomaten als tomaten concepten.

 

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s