Delegatie uit Kenia op bezoek

  Home » Delegatie uit Kenia op bezoek

jun 27, 2013 Marc (0)

In samenwerking met Hortimax is er een bijeenkomst georganiseerd voor een delegatie uit Kenia. Het bezoek betrof de organisatie Kenya Industrial and Commercial Development Corporation (ICDC). Hierbij is er een rondleiding gegeven, bedrijfsfilm getoond en een presentatie en verdiepingsslag met Hortimax als gastspreker (3 medewerkers) gehouden.

 

In het kader van de Kenya Vision 2030 heeft de overheid van Kenia de ambitie uitgesproken om op vijf verschillende locaties in Kenia (Mombasa, Nairobi, Nakura, Eldoret en Kisumui) agro parken te ontwikkelen. De ICDC, een uitvoeringsorganisatie van de Keniaanse overheid, heeft als taak om de ontwikkeling van het Agro Park in Eldoret uit te voeren. Eldoret ligt 300 km ten noordwesten van Nairobi aan de Trans-African Highway en wordt gezien als een belangrijk akker- en tuinbouwgebied. Momenteel is Eldoret de vijfde grote stad in Kenia.

 

Het duurzame ondernemerschap en met name de energie-inrichting van Duijvestijn sprak men erg aan. Ook in Kenia is het mogelijk om op basis van warmte uit de aarde productielocaties te verwarmen, al is de noodzaak gezien het warme klimaat een stuk minder groot. Maar ook de waterhuishouding sprak tot de verbeelding. De recirculatie van water, waardoor Tomatenkwekerij Gebr. Duijvestijn zo efficiënt mogelijk omgaat met water en waardoor de verspilling nihil is, werd enthousiast ontvangen.

 

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s