Deelname aan Bijna Waste Geweest Feest

  Home » Deelname aan Bijna Waste Geweest Feest

nov 12, 2014 Marc (0)

Afgelopen zaterdag heeft Peter Duijvestijn namens Duijvestijn Tomaten deelgenomen aan het Bijna Waste Geweest Feest in Rotterdam.  Het Bijna Waste Geweest Feest is een initiatief van Kromkommer en Rechtstreex om voedselverspilling tegen te gaan en vond plaats in de Fenix Food Factory, een oude havenloods in Rotterdam.

 

Momenteel verdwijnt zo’n 5-10 % van al de groente en fruit op de afvalhoop omdat er een overschot aan is of omdat de looks niet goed zijn. Om deze verspilling tegen te gaan kon men de afgelopen weken via een crowdfundingpagina een tas kopen voor dit feest voor slechts € 7,- en deze komen vullen op 8 november met 5 kilo aan groente en fruit dat anders op de afvalhoop zou belanden.

 

Ook Duijvestijn Tomaten heeft tomaten die door een bepaalde afwijking niet geschikt zijn voor de reguliere verkoop en steunt dan ook graag Kromkommer en Rechtstreex in hun strijd tegen voedselverspilling. Zo ook afgelopen weekend. Peter Duijvestijn heeft samen met andere telers gestreden tegen voedselverspilling. In totaal is er zo’n 6.000 kg groenten en fruit gered van de afvalhoop. Duijvestijn Tomaten heeft hieraan bijgedragen met ruim 600 kg afwijkende tomaten. Een heel waardevol initiatief van Kromkommer en Rechtstreex met bovendien een geweldige opkomst!

 

kromkommer2  kromkommer1

kromkommer4

 

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s