Biobased Business: Profit from plants

  Home » Biobased Business: Profit from plants

feb 14, 2013 Marc (0)

Gisteren op 13 februari in Fokker Terminal te Den Haag heeft er een symposium plaats gevonden met als onderwerp Profit from Plants wat georganiseerd was door Kenniscentrum Plantenstoffen.

 

Vanuit Duijvestijn Tomaten hebben Remco Duijvestijn en stagiair Leon Duijvestijn het symposium bijgewoond.

 

Een grote opkomst van zeven verschillende sectoren waren aanwezig met de interesse in de Biobased Economy. Deze middag stond in het teken van het verbinden van deze markten om steeds meer concrete resultaten te verwezenlijken. Het eerste concrete resultaat is de onthulling van de ‘tomatenvezeldoos’ die d.m.v. ketensamenwerking van onder andere een bijdrage van telers, onderzoek & eindmarkt op de markt gebracht kon worden. Een mooi resultaat waarbij ook Duijvestijn Tomaten haar steentje aan heeft bijgedragen.

 

Naast de interessante lezingen van Hansjörg Hagels van het bedrijf Boehringer Ingelheim en Michael Koganov van het bedrijf Akzonobel waren er een viertal interessante workshops georganiseerd. Met de thema’s als; Voeding, Verpakking, Agrochemie en Cosmetica.

 

Tot slot; In de Biobased Economy kunnen wij als telers alleen een prominenten rol spelen als we de verbinding maken tussen de verschillende markten, elkaar in vertrouwen nemen met daarbij een goede ketensamenwerking. Het is goed te constateren dat steeds meer partijen open staan om deze verbinden te maken. Kansen liggen er genoeg voor onze sector, maar het komt allemaal niet aanwaaien!

 

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s