Bijeenkomst LTO telers

  Home » Bijeenkomst LTO telers

nov 3, 2014 Marc (0)

Tijdens  dit bezoek is er een rondgang gemaakt door de ID Kas en tevens zijn er diverse presentaties geweest. Zowel vanuit Duijvestijn Tomaten als andere bedrijven, oftewel gastsprekers.

 

Namens LTO Glaskracht Nederland heeft Astrid van der Helm de bijeenkomst geopend. Vervolgens heeft Sander Pot van Plant Dynamics een presentatie gegeven over de activatie van fotosynthese. Hij heeft uitleg gegeven over het onderzoek ‘Activeren fotosynthese door sturing op huidmondjesopening’ en de tot nu toe behaalde resultaten. Dit onderzoek wordt uitgevoerd met potanthurium, bromelia en miltoniopsis en moet door meer kennis over de fotosynthese leiden tot energiebesparing. Daarbij werd er een mooi kwinkslag gemaakt naar de ID Kas, waarmee het eveneens goed mogelijk is om energie te besparen. Vervolgens heeft Albert van Os een presentatie gegeven namens Bureau IMAC. Het onderwerp van zijn presentatie was tripsbestrijding. De bestrijding van trips vergt veel aandacht op bedrijven met potanthurium. Albert van Os geeft zijn visie op tripsbestrijding aan de hand van ervaringen in de praktijk.

 

Tot slot heeft Ted Duijvestijn namens Duijvestijn Tomaten zijn presentatie gegeven. Ted heeft vertelt over het gebruik van aardwarmte, de ID Kas en het concept van de ovengedroogde tomaten.

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s