Bezoek van TTO

  Home » Bezoek van TTO

jul 7, 2014 Marc (0)

Zo’n 35 leden van Telersvereniging Tuinbouw Techniek Ontwikkeling (TTO) gingen vorige week vrijdag naar de ID Kas van Duijvestijn Tomaten en de Daglichtkas van Ter Laak Orchids. Ze werden er geïnformeerd over ‘De kas van de Toekomst’.  Na de bedrijfsbezoeken stond bij Demokwekerij Westland het onderwerp Het Nieuwe Telen centraal.

Het eerste bedrijfsbezoek vond plaats in Pijnacker bij de ID Kas van Duijvestijn tomaten. De groep kwekers werd ontvangen door Ad van Adrichem (Duijvestijn Tomaten) die middels een presentatie een interessante toelichting gaf over de achtergrond, opzet en de status van het gehele concept. Er werd door Technokas verder ingezoomd op de kasconstructie en de technische installaties van de duurzame ID Kas, waar er o.a. door middel van dubbelglas voorzien van een antireflectiecoating z’n 60% energiebesparing word gerealiseerd. Om met eigen ogen te ervaren hoe de teelt zich ontwikkeld in deze kas van de toekomst volgde er een rondleiding.

TTO is vijf jaar geleden opgericht om technische innovatie gezamenlijk ter hand te nemen. De groeiende vereniging (allen primaire bedrijven) heeft een landelijke dekking en vertegenwoordigt circa tien procent van het glasareaal met de top van de moderne bedrijven. Momenteel heeft de vereniging zestig leden. Vijf maal per jaar wordt er een excursie georganiseerd waarbij er diverse praktijkbedrijven worden bezocht.

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s