Aangemeld voor de Accenture Innovation Awards

  Home » Aangemeld voor de Accenture Innovation Awards

aug 13, 2014 Marc (0)

Duijvestijn Tomaten is met haar innovatieve droogmachine aangemeld voor de Accenture Innovation Awards 2014.

 

De Accenture Innovation Awards is een jaarlijks terugkerende innovatiewedstrijd voor de meest innovatieve producten, diensten of concepten in Nederland. In Nederland gelanceerde concepten die jonger zijn dan drie jaar kunnen meedoen.

 

Het innovatieve concept
Duijvestijn Tomaten heeft een duurzame droogmachine ontwikkeld, waarmee gedroogde tomaten worden geproduceerd op basis van aardwarmte. Op basis van warm water uit de aardwarmtebron, worden verse-, eigen gekweekte tomaten, ovengedroogd tot een duurzaam, smaakvol en uniek eindproduct. Een methode die uniek is in Nederland en past bij het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap van Duijvestijn. Duijvestijn Tomaten beschikt over een aardwarmtebron waarmee de kassen worden verwarmd. Met name in de zomer is er door relatief hoge buitentemperaturen minder aardwarmte nodig om de kassen ‘op temperatuur’ te houden. Door de duurzame aardwarmte aan te wenden voor de droogmachine, kan de warmte nuttig benut worden.

 

Nieuw en bijzonder
Deze droogmethode kent ten opzichte van het drogen in de zon vooral het behoud van de zachte textuur van de tomaat. Ook is de smaak in de basis al intenser en blijven de goede eigenschappen van de tomaat beter behouden. Door de ovengedroogde tomaten speciaal te verpakken en in verschillende varianten aan te bieden, kan de ‘food lover’ bovendien gelijk de producten toepassen. Voor in de maaltijd, bij de borrel of als gezonde en lekkere snack. Geen geklieder met olie of het weken van de tomaten. Het hele jaar rond met een betrouwbare kwaliteit. Daarnaast zorgen ook de nieuwe verpakkingen en de aantrekkelijke vormgeving voor sterke verleiding in het schap en heldere communicatie van de voordelen.

 

Deel dit bericht via...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Recente reactie’s