Nieuws

  Home » Nieuws

Samen met ruim dertig ondernemers, organisaties, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen heeft Ted Duijvestijn namens Duijvestijn Tomaten het Innovatiepact van Greenport West-Holland ondertekend. Daarmee slaan wij de handen ineen met relevante partijen om de innovatieve kracht van het tuinbouwcluster te versnellen, zodat de Greenport het meest toonaangevende tuinbouwcluster ter wereld blijft.  Het Innovatiepact toont de grote ambitie van alle partijen om het meest toonaangevende internationale tuinbouwcluster ter wereld te blijven als internationaal knooppunt voor technologische en businessinnovatie: Feeding & Greening the Mega cities of the future. We willen met elkaar doorbraken realiseren die alleen nooit bereikt kunnen worden. Of je nu ondernemer, provincie, gemeente of kennisinstelling bent. Greenport West-Holland is het regionale samenwerkingsverband tussen overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen. Samen werken zij aan een vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster en aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, onder meer op het gebied van voeding en gezondheid. Toppositie van tuinbouwcluster behoudenKennis & Innovatie is een van de leidende thema’s van de Greenport. Verdere ontwikkeling van kennis en innovatie is namelijk nodig om de internationale toppositie van de Greenport te behouden en verder te versterken, vertelde Gert Kant, voorzitter Raad van Bestuur van de Lentiz Onderwijsgroep, en ambassadeur van de Greenport , tijdens de ondertekening. “Bedrijven, overheden en kennisinstellingen moeten samen oplopen om samen kennis te ontwikkelen, zodat onze toppositie blijft bestaan.”Adri Bom-Lemstra, voorzitter van de Greenport en gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland: ““De sector heeft nieuwe verdienmodellen nodig om de internationale toppositie in de tuinbouw te behouden. Een ondernemer kan dit niet alleen. Hiervoor is samenwerking met andere ondernemers, de overheid en de kennisinstellingen nodig. Met de ondertekening van het Innovatiepact willen we de innovatiekracht van bedrijven in de Greenport West-Holland versterken.” Mensen en middelenHet Innovatiepact is geen “blauwdruk voor de komende jaren”, vertelde Kant. Het is wél de basis voor een gezamenlijke agenda waarbij de aangesloten partijen voortdurend samen bepalen aan welke innovatieve thema’s aandacht moet worden besteed door onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Daarnaast committeren de aangesloten bedrijven en instellingen door het beschikbaar stellen van onder meer mensen en middelen.Zo stelt provincie Zuid-Holland geld ter beschikking voor onder meer een programmaregisseur, vertelde Bom-Lemstra. Ze riep andere ondertekenaars op zich op te stellen als ambassadeur van het Innovatiepact, zodat meer bedrijven en instellingen zich aansluiten. “De ambities zijn groot. Daarvoor hebben we meer mensen én middelen nodig.” OndertekenaarsOndertekenaars van het Innovatiepact zijn (in alfabetische volgorde): Agribusiness academy, AVAG, De Haagse Hogeschool, Delphy, Demokwekerij Westland, Dunea, Duijvestijn Tomaten, Edudelta, EUPLANTCROPP, Gemeente Brielle, Gemeente Lansingerland, Gemeente Midden-Delfland, Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Gemeente Rotterdam, Gemeente Vlaardingen, Gemeente Westland, Gemeente Zuidplas, Greenport West-Holland, GreenportFoodFlowerXperience, Hogeschool Inholland, Hoogendoorn Growth Management, Horti Heroes, InnovationQuarter, Leiden-Delft-Erasmus CfS Greenport Hub, Lentiz | onderwijsgroep, Lentiz | MBO Oostland, Lentiz | MBO Westland, LTO Glaskracht Nederland, Natuur- en milieufederatie Zuid-Holland, New World Campus, Provincie Zuid-Holland, Rabobank Westland, Rabobank Zuid-Holland Midden, RNE Education Platform, Royal FloraHolland, The New Farm, TU Delft, Wellantcollege, Wageningen University & Research Glastuinbouw en TNO ICT. Meer weten? Het Innovatiepact is te vinden op de website van Greenport. En in deze korte video vertellen enkele betrokken over het hoe en waarom van het Innovatiepact. Bron: Greenportwestholland.nl 

Lees meer →

Afgelopen week publiceerde de Volkskrant de cijfers van het CBS en Wageningen University & Research, waaruit blijkt dat 2017 een topjaar was voor de Nederlandse export van tomaten. Daarin kwam ook de rol die innovatieve telers als Duijvestijn Tomaten hebben gespeeld uitgebreid aan bod. (zie blog: Volkskrant te gast bij Duijvestijn Tomaten). Naar aanleiding van dit artikel werd Peter Duijvestijn door BNR Nieuwsradio gevraagd om langs te komen in de studio en te praten over het succes van de Nederlandse tomaat en in het bijzonder over de wijze waarop Duijvestijn Tomaten hier een bijdrage aan levert. Het hele interview is hier terug te vinden (vanaf minuut 25:46)   

Lees meer →

Afgelopen week was de Volkskrant te gast bij Duijvestijn Tomaten in Pijnacker voor een kijkje achter de schermen van de Nederlandse high-tech, 'gecontroleerde kasteelt.' In het bijzonder om het verhaal van de innovatiekracht van de tomatensector uit eerste hand te horen.  Peter Duijvestijn gaf tekst en uitleg over hoe Duijvestijn Tomaten haar tomaatjes behandelt als topatleten, over (rassen)innovatie, de inzet van aardwarmte om de kassen te verwarmen en een deel van de tomaten te drogen met een speciale droogmachine. Ook de verschillende manieren waarop verspilling tegen wordt gegaan kwam aan bod. Onder andere door bakjes van tomatenstengels te maken, regenwater op te vangen en de resten aan Kromkommer te leveren zodat er soep van kan worden gemaakt. Fragment artikel: 

Na de 'waterbomcrisis' is de Nederlandse exporttomaat populairder dan ooit

 Na de ellende met de Wasserbombe en de Ehec-bacterie gaat het de tomatenteelt voor de wind. 2017 was een topjaar voor de export. Een kilo tomatenzaad is inmiddels duurder dan een kilo goud. 

Peter Duijvestijn vergelijkt zijn tomatenplantjes het liefst met topsporters. Met atleten die alleen onder perfecte omstandigheden tot grote hoogten kunnen groeien. En dus heerst er niets minder dan een topsportklimaat onder de kleine vijftien hectare glas bij Duijvestijn Tomaten. Dat hun tomaten desondanks kwetsbaar zijn voor allerlei onheil, hoef je ze in Pijnacker niet te vertellen.

 'Het enige wat wij kunnen doen is zorgen dat ze precies op de juiste snelheid groeien', zegt Duijvestijn (51) tussen zijn jonge planten, die in maart de eerste trostomaten moeten leveren. 'Ze laten het direct zien als wij iets niet goed doen.' 
Lees het hele artikel van de Volkskrant hier
 Naar aanleiding van dit artikel werd Peter 31 januari uitgenodigd voor een interview met BNR nieuwsradio.

Lees meer →

Op 2e Paasdag, maandag 2 april 2018, organiseert IJsvereniging Pijnacker voor de 20ste keer de Duijvestijn Tomaten Paasloop, een begrip in Pijnacker. Duijvestijn Tomaten is al jaren hoofdsponsor en ook dit jaar verbinden wij met trots onze naam weer aan dit sportieve evenement. De Duijvestijn Tomaten Paasloop is een trimloop in de omgeving van Pijnacker-Nootdorp over 3, 5, of 10 Engelse mijlen. Voor de jeugd is er de “Soete Suikerbol Run”, in de categorieën jongen en meisjes t/m 10 jaar en van 11-14 jaar. De afstand is één Engelse mijl, ongeveer 1,6 kilometer. AanvangstijdenDe start en finish van alle afstanden is bij de Tinteltent; het clubgebouw van IJsvereniging Pijnacker aan de sportlaan 17, 2641 AZ in Pijnacker

  • De start van de Soete Suikerbol Kinderloop is om 10.15 uur
  • De start van de overige afstanden is om 11.00 uur.
 Doe je ook mee? Schrijf je dan in vóór 31 maart 2018Inschrijven voor de Duijvestijn Tomaten Paasloop kan via Inschrijven.nl.Kosten zijn € 2,50 voor de kinderloop en € 8,50 voor alle overige afstanden. Loop je niet mee? Kom dan gezellig kijken. Graag tot ziens! [caption id="attachment_3448" align="alignnone" width="300"] Duijvestijn Tomaten Paasloop 2017[/caption][caption id="attachment_3454" align="alignnone" width="300"] Duijvestijn Tomaten Paasloop 2017[/caption]

Lees meer →

Vanaf maandag 8 januari tot en met donderdag 11 januari staat Duijvestijn Tomaten samen met Van Gelder Groenten en Fruit op de Horecava beurs met een stand in het nieuwe paviljoen: Van Bron tot Bord in Nederland. Doel van dit themapaviljoen is het promoten van het gezonde Nederlandse (streek)product en het verhogen van het culinaire imago van Nederland. Lokale en duurzame producten uit de Nederlandse provincies staan hier centraal. Thema dit jaar is de blik naar de toekomst: Future Farming. Duurzame tomaten Op onze stand kom je meer te weten over onze visie op de toekomst en de duurzame wijze waarop wij onze tomaten en tomaten producten produceren (onder andere door middel van aardwarmte) en hoe wij onze reststromen verwaarden (onder andere door middel van biobased verpakkingen op basis van tomatenstengels). Daarnaast is er uiteraard de mogelijkheid om onze heerlijke, met aardwarmte gedroogde tomaten en tomenades te proeven. Proeven in de Foodhal Het paviljoen Van Bron tot Bord in Nederland is te vinden in Hal 7 op de Horecava in de Rai Amsterdam. In het paviljoen kunnen horeca professionals hun kennis vergroten over gezonde lokale producten en proeven hoe veelzijdig het aanbod is van streekproducten uit alle 12 provincies. Kom ook proeven!  

Lees meer →

Contact